Реклама

неделя, 1 януари 2012 г.

Сокове, които предотвратяват появата на сърдечно съдови проблеми

Последните проучвания показват, че сърдечно-съдовите заболявания са най-честите причини за смърт, като неправилните хранителни навици играят много важна роля в причиняването им.Тук ще разгледаме как изцеждането на сок от някои плодове и зеленчуци може да намаля риска от сърдечно-съдовите проблеми.
Въпреки, че забързания начин на живот на всички нас не позволява винаги да имаме плодове или зеленчуци под ръка, ние ще разгледаме някои от най-полезните сокове в тази насока.



- Сок от портокал.
Благодарение на високото си съдържание витамин C и хесперидин, сока от портокал понижава диалистичното кръвно налягане и подобрява ендотелната фунцкция.

- Сок от грозде.
Сока от грозде съдържа голямо количество флавоноиди и ресвератрол, които подобряват здравето на клетките, изграждащи кръвоносните съдове.

- Сок от нар
Полифенолите съдържащи се в сока от нар доказано предотвратяват и намаляват атеросклерозата, контролират нивата на лощия (LDL) холестерол и повишават нивата на добрия (HDL).

- Сок от ябълка
Благодарение на фитунутриентите и пектина, който се съдържа в ябълките, сока от ябълки действа като антиоксидант и понижава нивата на лошия холестерол в организма.

- Сок от червена боровинка
Сока от червена боровинка съдържа фенолни киселини, които действат като противовъзпалително средство и силен антиоксидант.

- Сок от авокадо
Авокадото е богато на калий и натрий, които спомагат за контрола на напрежението в артериите, както и за подръжката на нормални нива на холестерол в организма.

- Сок от грейпфрут
Сока от грейпфрут съдържа полифеноли, флавоноиди и голямо количество ликопен, което доказано спомага за намаляване на нивата на лошия холестерол, както и разрушаването на серумните триглицериди в кръвта.

- Сок от ягода
Богат на калий, магнезий и витамин C, сока от ягода регулира кръвното налягане, действа като антиоксидант и помага при отпочиването на мускулите.

- Сок от пъпеш
Бета каротин, витамин C и витамин B са само част от веществата, които съдържа сока от пъпеш.Той предпазва от атеросклероза и високо кръвно налягане.

- Сок от боровинки
Богат на полифеноли и фитунутриенти, сока от боровинки предотвратява образуването на вредни мазнини и съдейства за премахването на свободните радикали в кръвта.

- Сок от киви
Съдържа високи дози витамин C, което го правят чудесен антиоксидант, като освен това спомага за увеличаването на еластичността и здравината на артериите.

- Сок от цвекло
В сока от цвекло се съдържа веществото антоцианин, което разширява кръвоносните съдове и доказано намалява кръвното налягане.

- Алое вера
Бета-ситостерола съдържащ се в алое вера намалява нивата на холестерола, подобрява кръвообращението и укрепва вените, и артериите.

- Сок от моркови
Изключително богат на бета каротин и глутатион, сока от моркови намалява нивото на холестерола и намалява систолично кръвното налягане.

- Сок от домати
Локопенът, фитунутриентите и флавоноидите спомагат за намаляването на холестерола и триглицеридите в кръвта.

- Сок от Броколи
Богат на магнезии, бета каротин и витамин C, сока от броколи действа като противовъзпалително средтство, регулира кръвното налягане и е прекрасен антиоксидант.

В този списък сме представили едни от най-полезните сокове за борба с различните сърдечни проблеми и за превенцията им.Благодарение на правилен хранителен режим, Вие ще може да избегнете всички здравословни проблеми, за това хранете се здравословно и спортувайте по-често.

0 коментара:

Публикуване на коментар